Brouwen aan het vertrouwen

Onze visie anno 2020

Het in deze regio (Bollenstreek) toonaangevende A-kwaliteit biermerk De Dwarsdrijver gaat in 2020 een nieuwe fase in. Wij gaan De Dwarsdrijver namelijk zelf brouwen, in onze eigen brouwerij in Purmerend.

Sinds de oprichting in 2016 heeft De Dwarsdrijver naam gemaakt; van een onbekend merk is het een streekproduct geworden. Onze hartelijke dank gaat dan ook uit naar brouwerij Klein Duimpje, dat in ons geloofde en geholpen heeft aan de groei van De Dwarsdrijver. Maar nu is het moment gekomen, om de vleugels uit te slaan en dat doen we met behulp van contractbrouwen.

We kregen van onze klanten vaak de vraag, of ze een rondleiding door de brouwerij mochten hebben. Voortaan kunnen we deze vraag bevestigend beantwoorden. Dan gaan we naar de brouwerij, waar we ons eigen proeflokaal en onze eigen producten kunnen tentoonstellen. En onze klanten kunnen zien, hoe De Dwarsdrijver door professionele brouwers gemaakt wordt. Ons personeel gaat bij deze brouwers in de leer.

We krijgen de mogelijkheid, om in het pand onze eigen ketels te plaatsen. Met als doel om het volledige brouwproces onder de knie te krijgen; van het brouwen zelf tot aan het bier bottelen en afvullen. Uiteindelijk willen we die ketels verplaatsen naar de Bollenstreek om van hieruit de Dwarsdrijver te produceren. Maar zonder kennis kun je geen bierbrouwerij opstarten; dat kan alleen maar door het hele proces eerst te leren.
Met het in eigen hand nemen van de productie, gaat de smaak ook veranderen. Deze wordt fruitiger en minder bitter; precies waar de inwoners van Noord- en Zuid-Holland van houden. Zo krijgt De Dwarsdrijver ook haar eigen identiteit. Wie voortaan een Dwarsdrijver proeft, herkent dit bier aan haar unieke smaak.

Drankenafhaalpunt
De verschillende types Dwarsdrijver bieren zijn ook aan verandering onderhevig. We vervangen Bruin voor een quadrupel en we breiden de bierlijn uit met een tripel, een saison en een IPA (Indian Pale Ale). Daarnaast komen we met een zomerbier. Dit kan uiteraard allemaal online besteld worden of bij ons drankenafhaalpunt aan Meer en Duin 223 verkregen worden.

Nu we de smaak van De Dwarsdrijver precies zo hebben gemaakt, als we zelf willen, hebben we meer gevoel bij ons product. Het sluit beter aan, met wat wij er van tevoren van hadden verwacht. Nu slaan we de vleugels uit en gaan zelf aan de slag in de markt voor speciaalbieren.

Waarom kiezen voor De Dwarsdrijver? Goed voorbeeld is onze Dwarsdrijver Pilsener, waarom moet een fust bier van 50 liter 150 euro kosten; alleen omdat er een bepaald biermerk op staat? Terwijl onze fusten van 50 liter slechts 65 euro kosten. Ik zal je zeggen, hoe dat kan. Wij maken geen reclame bij de UEFA-Cup, Formule-1 of op televisie en we hebben niet 10.000 man rondlopen, die allemaal betaald moeten worden. Maar we kunnen wel in grote volumes leveren.

De Dwarsdrijver ''Lach, Proost & Geniet''

Wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op.

Gebrouwen met passie, gepresenteerd met trots: de Dwarsdrijver. ''Lach, Proost en Geniet''
Telefoon: +31 (0)252 250 100
KVK: 76712060
Meer en Duin 219
2163 HE, Lisse